• Geleceği Yazanların Yeri

22 Eylül 2013 Pazar

Blog ÇeşitleriYorum yok

 
blog çeşitleri
2005 yılından beri sürekli artan blog sayısı çok farklı tiplerde bloglar ortaya çıkarmışlardır. Bu yazıda bazı blog tiplerinden bahsedeceğim


Kişisel

İnternet üzerinde bireysel olarak oluşturulan , genel veya belli bir konuda yazıların bulunduğu blog çeşididir. Büyük oranda blog yazarının ismini veya takma adını alırlar. Bu tür bloglar çok fazla deneyimi olmayan kişilerin bile kullanabileceği ve sayfaları düzenleyebileceği yapıdadır ve daha çok günlük olarak kullanılırlar. Bloglarda en fazla rastlanan blog türüdür. Kişisel bloglar özellikle son dönemde oldukça büyük yaygınlaşma göstermiştir.

Temasal

Sadece belirli bir alanda yazılan gönderilerin yer aldığı , belirli bir konuda uzman kişilerin yazdığı ve düzenlediği bloglardır.Bu tür blogların konularına örnek olarak politika, pazarlama, yemek, internet, ekonomi, tasarım, fotoğraf, yazılım, blogger temaları ve benzeri şeylerdir.Türkçe olarak yayınlanan bloglarda ise en çok ilgiyi yemek ve blogger eklentileri konulu bloglar çekmekte, sayı olarak ise bilgisayar blogları göze çarpmaktadır.

Topluluk

Üyelik sistemine sahip olan ve bu üyelerin yazdıkları gönderilerden meydana gelen bloglardır. Bu türdeki blogların çoğu kendi sunucularındaki blog yazılımlarını kullanmaktadır.

Kurumsal

Şirketlerin kendileri ile ilgili haber ve duyurularını daha samimi bir şekilde halka açtıkları bloglardır. Türkiye'de az sayıda olsada bazı şirketler bloglarını hizmete sunmaya başlamıştır.

Bir blog açmadan önce hangi türde blog açacağımızı kararlaştırmalısınız. Sonra da güncel bir biçimde özgün yazılar yayınlamalısınız. Sonra ise para kazanmak istiyorsanız para kazanırsınız. Ünlü olmak istiyorsanız ünlü olursunuz. Sadece bu işe girdiğin zaman asla pes etmemek önemli.    

Sponsor

[Ne Demişler] Hiç yorum yok

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

İletişim Destek Ol Reklam Arşiv

Bu site Blogger alt yapısı ile yapılmıştır. Tema: Cakirv3

Facebook - Twitter - Google - Youtube