• Geleceği Yazanların Yeri

21 Eylül 2013 Cumartesi

DMCA Nedir? Nasıl Kullanılır?Yorum yok

DMCA Nedir?

DMCA web sitenizde veya blogunuzda yayınlamış olduğunuz özgün içeriklerinizin korunmasını sağlayan bir sistemdir. Bu servis tamamen ücretsizdir. Üye olan herkesin bir adet takedown hakkı bulunmaktadır. Takedown kabaca indirme anlamına gelmektedir. Bunun anlamı ise içeriğinizi çalan siteden yazılarınızı sildirmek veya bu sitenin arama motorlarından çıkartılmasını sağlamaktır. Daha fazla Takedown hakkı istiyorsanız para ödemek zorundasınız. DMCA sistemini kısaca özetlemek gerekirse yazdığınız bir yazıyı bir başkası kendi sitesine ekleyerek kendi linkleriyle donattı.Bu durumda siz google düzeyinde kopyacı sıfatına düşebilirsiniz.İşte dmca bunu engellemeye yarar.


DMCA Sistemine Kayıt Olmak

  • Kayıt olmak için öncelikle https://www.dmca.com/Protection/signup.aspx adresine girip, gerekli yerleri doldurarak kayıt oluyoruz. 
  • Daha sonra DMCA mail adresinize şifrenizi yollayacak. O şifre ile sisteme giriş yapıyoruz. 
  • Giriş Yaptıktan Sonra My Protected Pages bölümüne girip Add Badges to your site bölümüne girerek istediğiniz şablonun kodunu seçip kopyalıyorsunuz. 
  • Bu kodu ekledikten sonra dmca bu kodun ekli olduğu sayfaları tarayıp kendi veritabanına ekliyor.Bundan sonra sizin yapabileceğiniz hiç birşey yok.48 saat sonra giriş yaptığınız yerde eklenen sayfaları görebilirsiniz. 

Sponsor

[Ne Demişler] Hiç yorum yok

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

İletişim Destek Ol Reklam Arşiv

Bu site Blogger alt yapısı ile yapılmıştır. Tema: Cakirv3

Facebook - Twitter - Google - Youtube